Hogyan segít a Reiki, ez az univerzális erergia?

Hogyan segít a Reiki, ez az univerzális erergia?

Biztos vagyok benne, hogy a Reiki szót már nagyon sokan hallottátok, talán arról is sokatoknak van elképzelése, hogy valami gyógyítással függhet össze. Vannak akik az energiát is ide kapcsolják, de talán nem teljesen világos hogyan is működhet ez a keleti rendszer és legfőképpen, hogy hogyan tud a segítségünkre lenni.

A Rei-Ki egy japán kifejezés, jelentése univerzális életenergia, mely egyaránt alkalmas önmagunk és mások kezelésére, gyógyítására, mind testi, mind lelki problémák esetén. A Reiki többezer éves tudás újjászületéseként jelent meg lassan száz éve Japánban, de azóta világszerte elterjedt, sok millióan ismerik és gyakorolják.

photo by Jürgen Rübig from Pixabay 

Azért lehet ilyen népszerű, mert a Reiki gyakorlásához nem kellenek különleges képességek. A beavató tanfolyamokon az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon kívül a hallgatók az úgynevezett behangolásokon kapják meg az energia befogadásának és továbbadásának lehetőségét és módjait. A Reiki nem titokzatos, csak a kiválasztottak által végezhető módszer, aki érdeklődik utána, többfokozatú tanfolyamon elsajátíthatja a legfontosabb tudnivalókat.

A Reiki előnye, hogy a gyógyításhoz nincs szükség kellékekre, hiszen az egyetemes energia mindig rendelkezésre áll, és a beavatott személy akár önmagát is kezelheti.

A kezelés mindig a fejnél kezdődik, majd a test első és hátsó részén folytatódik, végül a lábszáron és a lábfejen fejeződik be. Az „átadó” mindkét kezét használja a pozíciók során, melyek általában három-öt percig tartanak, tehát egy egész testes kezelés legalább egy órát vesz igénybe. Ha a befogadó személy bizonyos testrészei több energiát igényelnek, akkor több ideig is eltarthat.

photo by Pexels from Pixabay 

A Reikiben nem testrészeket, betegségeket, hanem mindig a teljes embert kezeljük, az energia kibillenéseket oki (érzelmi, gondolati, tudati) szinten is befolyásolja, de feladatunk ezen túl is segíteni a betegnek abban, hogy ő maga jöjjön rá, mit csinál, érez, gondol helytelenül. A beteg ember mindig kap feladatot, hogy dolgozzon önmagán, érezze a saját erőfeszítése fontosságát a gyógyulása érdekében.

Minden természetgyógyász más technikát alkalmaz, ami nem baj, ugyanis mi emberek sem vagyunk egyformák. Mindenkinek egyedi problémája van, még akkor is, ha a tünetei akár azonosak más ember tüneteivel. Természetesen megvan a Reiki kezelés menete, de bizonyos keretek közt a kezelést végző változtathat, megérzése, felsőbb irányítás hatására.

A Reiki kezelés energiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait. Serkenti a méregtelenítési folyamatot, javítja az anyagcserét, segíti és gyorsítja a regenerációt. Mozgásba hozza a test energiáit, kimerültség esetén helyreállítja a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a gyógyító reak­ciókat. Kiegészíti, harmonizálja a természetes gyógymódokat, csökkenti a gyógyszerek, orvosi kezelések mellékhatásait, sérülések, csonttörések, műtétek után pedig gyorsítja a regenerációt. A test egészében feloldód­nak a blokkok, energiák szabadulnak fel, oldódik a stressz, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak a testi-lelki működések.

A teljes kezelés általában 1,5 -2 óra, amibe beletartozik a beszélgetés a kezelés előtt és a kezelés után, mikor átbeszéljük, mit érzett a páciens és mit érzett a gyógyász a kezelés alatt, melyek azok a dolgok, amin a betegnek változtatnia érdemes a gyógyulása érdekében.

photo by sonja_paetow from Pixabay 

A Reiki esetében ki van zárva a félrekezelés kockázata, legrosszabb esetben pluszenergiához jut a befogadó. A Reiki energia világnézetre való tekintet nélkül működik hívőknél és ateistáknál egyaránt ugyanis nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem, hiszen ez nem más, mint a szeretet energiája.

Ha úgy érzed szívesen kipróbálnád, vagy ha már próbáltad, újra megtapasztalnád a gyógyító energiákat, lépj velem kapcsolatba és megbeszélünk egy számodra alkalmas időpontot.

Benedek Ágota
természetgyógyász-fitoterapeuta / hormonegyensúly tanácsadó

contact@herbaholistic.co.uk
www.facebook.com/HerbaHolistic
www.herbaholistic.co.uk

cover: photo by Ravi Roshan on Unsplash