Mik is azok a 10milliószoros napok?

Mik is azok a 10milliószoros napok?

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ún. 10milliószoros napok, de pontosan mit is jelent ez a kifejezés?

Maga a 10 milliószoros nap kifejezés a tibeti buddhizmushoz kapcsolódik, ahol évente négy igazán jeles napot ünnepelnek, melyek Shakyamuni Buddha életének négy legfontosabb állomását jelképezik.

A pontos időpontokat a tibeti naptár alapján számolják ki, mely a Hold ciklusain alapul és négy kiemelt teliholdhoz kapcsolódik, azaz egészen pontosan az első holdhónap, a negyedik holdhónap, a hatodik holdhónap és a kilencedik holdhónap teliholdjához.

photo by Patrick Connor Klopf on Unsplash

Az időpontok fontosságát a következő, Buddha életéből vett kiemelt események jelölik:
* első nap: Buddha csodatévő cselekedeteinek emlékezete
* második nap: Buddha megvilágosodásának emlékezete
* harmadik nap: a Négy Nemes Igazság tanításának emlékezete , Buddha első szentbeszéde és a Dharma kerekének (az emberi élet feladatait és változatlan igazságai) megforgatásának ünnepe
* negyedik nap: Buddha mennyekbe emelkedésének majd a hívekhez visszatérésenk emlékezete

A tibetiek hite szerint ezeken a kiemelt napokon a gondolatok 10 milliószoros erővel hatnak, tehát minden gondolat, érzelem, szándék, akarat és minden cselekvés függetlenül attól hogy az pozitív vagy negatív, komolyan befolyásolja személyes teremtésünket.

photo by Hans Vivek on Unsplash

Ezért is nagyon fontos, hogy e napokon gondolataink méginkább tiszták és pozitívak legyenek, fókuszáljunk azokra a dolgokra, melyeket szeretnénk megvalósítani életünkben, az előremutató fejlődést segítő gondolatokra, az érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra.

A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat, mindazok a gondolatok amelyeket nap mint nap elgondolsz. Minden nap előtted az út, hogy tudj gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, de ezeken a kiemelt napokon a gondolatok ereje is megsokszorozódik.

A kiemelt napokon kívül is figyelj a hálaadásra, köszönd meg a legapróbb dolgokat is, a legkisebb örömöket is, legyen hála és szeretet a szívedben. Ezek a legmagasabb rezgésszintű energiák, amik segítenek bevonzani életedbe a csodákat.

cover: photo by wilsan u on Unsplash

Benedek Ágota
természetgyógyász-fitoterapeuta / hormonegyensúly tanácsadó
contact@herbaholistic.co.uk
www.facebook.com/HerbaHolistic
www.herbaholistic.co.uk